Usein kysytyt kysymykset

Saako Porokello -sovellusta sammutettua/jääkö se päälle?

Akun säästämiseksi sovellus kannattaa sammuttaa silloin, kun se ei ole käytössä. Sammuttaminen tapahtuu puhelimen käyttöjärjestelmän sovelluksen sulkemistoiminnolla kuten muissakin applikaatioissa.

Miksi Porokello-sovellus pyytää puhelimen sijantitietoa?

Sijaintitieto tarvitaan varoitusten kohdentamiseen.

Miksi Porokello-sovellus pyytää kuvia ja mediatiedostoja?

Porokello käyttää puhelimen pysyvää muistia sovelluksen omien tilatietojen tallettamiseen ja niiden lukemiseen. Pyyntö tulee käyttöjärjestelmältä ja käyttöjärjestelmän tekijä on niputtanut pyynnön alle kaikki tiedostot; niin Porokellon omat tiedostot, kuin käyttäjän kuvat ja mediatiedostot. Porokello käyttää ainoastaan itse tallentamiaan tiedostoja, ei käyttäjän kuvia eikä mediatiedostoja. Pyynnön sanamuotoon Porokello-sovelluksen tekijä ei valitettavasti pysty vaikuttamaan.

Miksi Porokello sovellus pyytää wifi verkkoa koskevia tietoja?

Porokello tarvitsee yhteyden Internettiin porovaroitustietojen päivittämiseen palvelimelta.

Miksi Porokello-sovellus pyytää antaa sovelluksen määrittää puhelinnumeron ja laitteen tunnuksen, puhelun tilan sekä soitetun numeron tietoja?

Porokello käyttää joitakin puhelimeen liittyviä käyttöjärjestelmän palveluja mutta ei soita puheluita eikä lue puhelutietoja. Pyyntö tulee käyttöjärjestelmältä ja käyttöjärjestelmän tekijä on niputtanut pyynnön alle kaikki mahdolliset puhelimeen liittyvät tiedot. Pyynnön sanamuotoon Porokello-sovelluksen tekijä ei valitettavasti pysty vaikuttamaan.

Miksi en voi antaa varoituksia sovelluksella?

Porokello -palvelussa varoituksen tuottajaksi on valittu ammattiautoilijat. Ammattiautoilijat ovat saaneet käyttöönsä älypuhelimen, siihen tarkoitetun pidikkeen ja laturin sekä lyhyen opastuksen / infon varoitusten tuottamiseen. Näin varoitusten tuottamisesta on haluttu tehdä mahdollisimman turvallista ja laadukasta.

Tunnistaako Porokello V-Trafficissa annettuja eläimiä tiellä -varoituksia?

Porokello -palvelusta välittyy tieto porohavainnoista V-Traffic palveluun, mutta ei toisinpäin.

Säilyykö Porovaroitusten näkyvyys V-trafficin kautta esim. navigaattoreissa?

Kyllä säilyy. Porokello porovaroitukset näkyvät jatkossakin V-Traffic palvelussa.

Kuinka kauan varoitus säilyy kartalla?

Yksi porovaroitus on voimassa puoli tuntia.

Kuinka monta metriä ennen poroa varoitus kuulu?

Porokello ei kerro poron tarkkaa sijaintia, vaan varoittaa korkeasta riskistä porokolariin. Porokellon porovaroitus perustuu ammattiautoilijan näköhavaintoon ja on voimassa tunnin 750 metrin säteellä varoituksen antopaikasta. Porot ovat eläimiä ja voivat myös liikkua joskus nopeastikin.

Hälyttääkö sovellus jos se on päällä taustalla?

Android puhelimissa kyllä. IOs laitteissa (Apple) ei toistaiseksi (korjataan).

Täytyykö sijaintiedot sallia iPhonessa "aina" vai riittääkö "käytettäessä appia"?

Toistaiseksi ainakin, on iPhone sovelluksen asetuksissa valittava sijainti-tietojen käyttöön "aina"-vaihtoehto, että Porokello -sovellus toimii oikealla tavalla.

Toimiiko sovellus myös hirvien ja muiden eläinten kohdalla?

Sovelluksen antamat porovaroitukset perustuvat ammattiautoilijoiden näköhavaintoihin. Ammattiautoilijat on ohjeistettu antamaan porovaroitukset vain tiellä havaituista poroista. Hirvi käyttäytyy eläimenä eri tavalla, kuin poro (juoksee tienyli nopeasti, poro voi olla tienvarressa / tiellä useita tunteja / päiviä).

Varoittaako Porokello sovellus kaikista poroista?

Ei. Porokello -pavelu varoittaa vain ammattiautoilijoiden havaitsemista ja sovelluksella merkkaamista poroista. Poronhoitoalueella autoilevan on aina syytä olla tarkkana porovahingon välttämiseksi, oli varoituksia voimassa tai ei. Sovellukseen ei voi varauksetta luottaa.

Seuraa meitä

Jaa tietoa Porokellosta. Autat vähentämään porokolareita.